Reacties van patiënten

Ik ben in verband met een beginnende slijtage aan mijn heup door de orthopedisch chirurg doorverwezen voor oefentherapie mensendieck.

Bij aanvang van de therapie was ik enigszins sceptisch, want hoe kan oefening klachten van -beginnende-  slijtage verhelpen. Dat kan dus.

Ik heb ervaren dat de klachten door beweging verminderen, en zelfs nagenoeg kunnen verdwijnen. In mijn geval door veel fietsen en zwemmen. 

Janny

 

 

Altijd klachten en van de dokter horen.. u bent kerngezond.

Ik voelde me niet begrepen.

Ik kon alles aan, was sterk, hielp iedereen. Toch vaak duizelig en vreemde vage klachten. Een half jaar geleden verwees de huisarts mij naar de oefentherapie. Al snel ontdekte mevr. Noordman, dat mijn ademhaling niet goed was. Zij gaf me oefeningen en zei dat ik hyperventilatie had. Altijd al gehad, denk ik, alleen nu ik over de tachtig ben, zijn de krachten ook afgenomen...

De oefeningen hielpen geweldig. Toch waren er een paar dipjes. En we gingen stug door. Zij sleepte me er door, en ik voelde me begrepen en geholpen.

Nu zijn we een half jaar verder. We hebben besloten te stoppen en ik kan zo nodig weer een beroep op haar doen. Dat geeft op dit moment de nodige steun. Met enorm veel hints wat beweging betreft. Ook in de dagelijkse bezigheden. De angst voor een aanval is verdwenen.

De oefeningen heb ik altijd bij me in het hoofd.

J. Dussel Boelman

 

Bernardi Noordman heeft mij al 2 keer goed geholpen. Ze luistert goed naar de klachten en kan dan direct zeggen waar ze vandaan komen en wat ik eraan moet doen door mijn houding te veranderen. De oefeningen die ze geeft zijn gemakkelijk en doeltreffend. Ze worden in een schriftje opgeschreven zodat ik ze steeds kan lezen en correct toepassen. Mensendieck oefentherapie is denk ik om je te helpen bij je gebrek in je lichaam, maar het is ook om te 'voorkomen' dat je gebrek groter wordt en je op den duur medische ingrepen nodig hebt. Bernardi wil wel dat je doorzet. Ze is direct en eerlijk.

Heel erg bedankt voor je deskundige adviezen.

 

Alles gaat goed met mij. Ik heb heel weinig last van mijn rug. En als ik heel even last heb dan los ik het op met oefeningen. De afspraken met jou hebben enorm geholpen. Dankjewel daarvoor!

Rosa, 16 jaar

 

"Door een aantal oorzaken gingen mijn spieren, bloedsomloop enz behoorlijk achteruit. Dankzij mevr Noordman ben ik er weer helemaal boven op.

Zij is voor mij een toverdokter geweest."

 

 ”Ik heb ernstige osteoporose met ingezakte rugwervels. Bernardi heeft mij leren omgaan met mijn beperking. Dit deed ze door oefeningen en ontspanningsoefeningen. Ook door aanwijzingen te geven. Ze is bij mij thuis geweest om advies te geven over een stoel bij de tafel, zodat ik beter kan zitten, kastjes in de keuken anders indelen enz. Eigenlijk te veel om op te noemen. Bernardi heeft mij leren omgaan met mijn beperking, zodat ik de dingen die ik leuk vind om te doen, weer kan doen. Ze heeft mij het plezier in mijn leven teruggegeven en daar ben ik haar erg dankbaar voor.”

 

“Zeer vakkundig geholpen door deze therapeute die met hart en ziel haar vak verstaat. Kan zeer goed luisteren en behandelt direct naar aanleiding van de klachten.”

 

Heeft u ook behoefte aan Oefentherapie Mensendieck? Vul vrijblijvend het contactformulier in voor meer informatie of een afspraak.