Wie gaat mij behandelen?

Ik ben Bernardi Noordman

Al vanaf jonge leeftijd heb ik altijd met veel plezier gesport. Het leek dan ook logisch om de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) te gaan doen. Dat was een erg leuke opleiding, maar toch besefte ik toen dat ik liever individueel met mensen wilde werken in plaats van met groepen. Daarom heb ik na de ALO de Mensendieck-opleiding in Amsterdam gedaan en dat was een heel goede keus.

Omdat ik in het Noorden stage had gelopen, kon ik na mijn opleiding in 1994 al snel de Mensendieckpraktijk in Leek overnemen. Een half jaar later kon ik het deel van een collega in Veendam overnemen en in 2007 is deze praktijk verhuisd naar het Wijkcentrum Dukdalf.

Ik vind het erg leuk en belangrijk om iemand bewust te maken van eigen gewoontes en manieren van bewegen en dit te verbeteren. Mijn uitdaging is dat het bij iedereen weer anders in elkaar zit en om daar de meest geschikte methode tot verandering bij te zoeken.

Ik begeleid ook stagiaires. Het is heel boeiend om hen met ons mooie vak kennis te laten maken en hen in hun leerproces te begeleiden. Vaak zijn zij zeer enthousiast en verrast door de vele verschillende mensen en klachten die we behandelen. Ik denk dan ook dat we iedereen wat kunnen leren.

Ik doe veel nascholing voor spanningsklachten en chronische klachten, omdat ik de relatie tussen lichaam en geest erg boeiend vind en uit onderzoek steeds meer blijkt dat er eigenlijk altijd wel een verband is.

Ik heb altijd interesse in sport en bewegen gehouden en wil mensen graag de positieve effecten van gezond bewegen laten ervaren. Ik heb zelf altijd aan teamsport gedaan; handbal en voetbal en ben nu regelmatig aan het hardlopen, skaten of zit op de racefiets.

Op zaterdag sta ik als verzorgster langs de lijn bij het damesvoetbalteam waarin ik zelf altijd gespeeld heb. Hier kan ik ook mijn mensendieck-adviezen (over gezond bewegen, warming-up, cooling down enz) kwijt bij blessures en vooral het voorkomen daarvan. Hiervoor heb ik een massagecursus gevolgd, zodat ik de dames voor, tijdens en na de wedstrijd goed kan behandelen.

Conclusie is dat ik eigenlijk altijd met bewegen bezig ben en mijn motto is;
Natuurlijk bewegen bij de oefentherapeut!